Wij zijn de Satebakkers

De nieuwe plek in Venlo voor Indonesisch Soulfood

Toen onze familie in 1952 aankwam in Nederland hebben wij het onze taak gemaakt om de Indonesische keuken met jullie te delen.

Dit begon als de eerste foodstand van het Zomerparkfeest, groeide daarna uit tot Restaurant Arombai in het Julianapark en hierna hebben wij als foodtruck door Europa getourd. Nu brengen wij met trots ons nieuwste concept:

De Satebakkers

Je kunt onze gerechten bestellen vanuit de luie stoel of je komt gezellig langs om het op te halen. Ook organiseren wij één keer per maand een thema avond op onze locatie. Met speciaal menu, aankleding en muziek.

Dagelijks vers

Puur en onbewerkt

Familie recepten

Wie zijn de Satebakkers?

Ik ben Ted Lekatompessy en ik wil je graag mijn verhaal vertellen over mijn passie voor eten. Eten is voor mij samenzijn, delen, herinneringen maken en ophalen samen met de mensen die je liefhebt. Eten is genot op je tong, verleidelijk voor het oog en onweerstaanbaar voor je neus. In geuren, kleuren en smaken wil ik mijn liefde voor de Indonesische keuken en cultuur in Nederland met jullie delen.

De Indonesische keuken is mijn passie door mijn heritage, liefde voor en verbondenheid met het land. Mijn vader was Moluks, mijn moeder Javaanse. Zij was een uitmuntend goede chefkok. Van haar heb ik de kunst van de Indonesische cuisine mogen leren en met haar aan mijn zijde ben ik mijn carriere gestart als chef en eigenaar van het eerste Indonesische restaurant in Venlo – Arombai.
Na 12 jaar hielden mijn vrouw en ik het culinaire avontuur voor gezien maar 7 jaar geleden begon het toch weer te kriebelen en ben ik de wereld van de Foodtrucks gaan ontdekken.
Al 7 jaar lang trek ik met veel plezier rond met mijn foodtruck – Balinese Streetfood. De rebelse en rauwe foodcultuur daar heb ik mijn passie voor koken weer helemaal in teruggevonden.

Maar Corona gooide roet in het eten en ik moest noodgedwongen een nieuwe weg inslaan. Ik ben geen mens die bij de pakken neer gaat zitten en heb de afgelopen weken een nieuwe food onderneming opgezet: De Satebakkers!
Terug naar de roots in Venlo, op kleine schaal kwaliteit eten koken en bezorgen. Authentieke satémenu’s, rijsttafels nieuwe stijl en natuurlijk mogen ook de zoetigheden niet ontbreken aan ons menu.

Ik ga ervoor en hoop jullie een stukje liefde en beleving van echt Indonesisch eten mee te mogen geven middels mijn maaltijden. Eten dat ik vanuit mijn passie met jullie deel, in de hoop dat jullie het op jullie beurt in verbondenheid met elkaar delen.

Dagelijks vers gemaakt, met hoofdzakelijk biologische lokale producten op authentieke wijze zoals mijn moeder het bedoeld heeft met een knipoog en een beetje rock ’n roll van mij.

De Satebakkers – Indonesisch Soulfood