zaterdag 9 mei 2020

Mam en ik


Mijn moeder was een trotse, intelligente Javaanse vrouw en afstammeling van een sultan familie. In Indonesië studeerde zij Nederlands en werd lerares.
Dit gaf haar een groot voordeel toen zij in Nederland kwam te wonen met mijn Molukse vader in een van de eerste Molukse wijken van het land.

Mijn moeder stond bekend als een van de beste koks en al gauw kwamen de welgestelde Venlonaren vragen of zij kon cateren voor feesten en andere evenementen.
Zo werd de familie Lekatompessy de eerste cateraar van het @zomerparkfeest

Uiteindelijk heb ik mijn moeder overgehaald om samen een restaurant te beginnen met haar en haar kookkunsten als basis. Dit werd Indonesisch restaurant Arombai.
Wij hebben hier een prachtige periode met veel liefde samengewerkt, maar helaas kwam er een abrupt einde aan in verband met bouwplannen voor het Limburgs Museum.
Daarna werd het ons niet makkelijk gemaakt maar onze moeder gaf nooit op. Zij gaf ons iedere dag weer kracht om door te gaan. Zij was er dag in dag uit, 6 dagen per week. Met haar enorme wilskracht als voorbeeld hebben wij het weten vol te houden tot het niet meer kon.

En nu beginnen we aan een nieuw avontuur, met wederom jouw kookkunsten als basis. Net als eerst mam, jij en ik.

Lieve mam,
Wat hebben wij ontzettend veel van u geleerd.
We love you, where ever you are.❤️

AboutT.G Lekatompessy